Een nieuw begin

Ik wilde al een langere tijd verhalen schrijven. Ik hoor verschillende mensen over een blog en dacht ja dat is leuk! Dan kun je je ei kwijt in een verhaal. En omdat het jouw eigen, persoonlijke of informatieve verhaal is kun je andere mensen ook inspireren. Je hebt namelijk altijd wel connectie met andere mensen, over bijvoorbeeld dezelfde ideeën. Of je kunt juist mensen helpen met schrijven van je persoonlijke verhaal, over wat en hoe je dingen beleeft.

 

Corina Groen Wolvega Coach voor een nieuw begin

 

Ja en toen was daar het eerste verhaal, de eerste blog.. Ik vind alleen het woord blog zelf een vreselijk woord. Ik heb het even opgezocht en vertaald naar het Nederlands, maar de vertaling bleef hetzelfde, hmm jammer…

Ik zag wel ergens staan dat het eigenlijk een afkorting was van weblog. Tja, een websitelogboek?? ja zo zou je er wel tegen aan kunnen kijken.. Nou ja als iemand een ander mooi woord er voor heeft, graag… Aangezien ik vind dat er heel veel Engelse woorden te pas en te onpas worden gebruikt, wil ik daar zo min mogelijk in mee gaan en kies ik het liefst zoveel mogelijk Nederlandse woorden. Dan hoop ik dat iedereen ze begrijpt… (soms ontkom ik er vast niet aan)

 

Maar ja, waarover zal ik dan een verhaal schrijven bedacht ik me. Zoveel onderwerpen die interessant zijn, zoveel waar ik en jij dus ook over kan leren. Hmm, daar zal ik vast nog wel eens goed over nadenken. Maar heej, daar is het woord denken weer, daar wil ik juist wat minder naar toe. Ik weet dat in je gevoel meer energie zit dan in je denken (alhoewel daar later vast mee over). Dus wat me te binnen schiet op juist de momenten wanneer ik er niet over nadenk, daar kan ik mee aan de slag. (of toch even opschrijven want anders ‘vergeet’ ik het weer) Wanneer je schrijft vanuit je hart komt het vaak ook binnen bij mensen in het hart. Dat is natuurlijk vet mooi!! Dat ga ik proberen… En mijn motto die ik tijdens m’n coachmomenten gebruik voor iets wat je wil ‘als ik het kan, kan jij het ook’ kan ik nu voor mezelf gebruiken. Als een ander het kan, kan ik het ook…

Dusss, we gaan het zien. Ik hoop dat ik je mag inspireren en mocht je vragen ergens over hebben of krijgen, mag je altijd contact zoeken. Ik leg het je graag uit.

Zo nu eens een verhaal schrijven… Ow wacht er staat al wat!!

 

Ik wens je veel leesplezier met de andere verhalen die er nog mogen komen!!!

 

Groetjes Corina